Składniki
RYBA :-
filet z morszczuka 500 g
-
kolendra 1/2 łyżeczki
-
sól morska 1/2 łyżeczki
-
kminek mielony 4 szczypty
-
gorczyca 4 szczypty
-
olej aromatyzowany 3 łyżki / pikantna pepperoni
-
musztarda francuska 4 łyżki
-
musztarda Dijon 4 łyżki
-
jogurt naturalny 8 łyżek
-
czosnek 1 ząbek
-
pieprz biały Prymat
-
sól do smaku
-
natka pietruszki 4 łyżki
-
szczypiorek 4 łyżki
Ryba ;
Rybę osuszamy i kroimy na małe kawałki, duże filety ciężko się grilluje.
wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą i olejem pikantnym ,nacieramy nimi rybę i zostawiamy na kilka godzin.
Sos;
Natkę i szczypior szatkujemy, dodajemy do nich musztardy obie i jogurt, mieszamy, doprawiamy i podgrzewamy , dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i mieszamy.
Rybę grillujemy po 5min z każdej strony, po czym polewamy sosem i podajemy.
Pyszne danie inne niż zwykła karkówka.
Komentarze
Prześlij komentarz