Sposób przygotowania
Kwiaty cukinii opłukujemy pod bieżącą wodą, wyciągamy ze środka kwiata pączek .
Mięso kroimy na małą kosteczkę, dodajemy poszatkowane zioła zielone, przyprawy i mieszamy, formujemy kuleczki takie by nam zmieściły się do kwiatów,do każdego wkładamy nadzienie i zamykamy płatki u góry.
Piwo mieszamy z mąką i solą do konsystencji nie za gęstej śmietany i zanurzamy w nim nadziane kwiaty, po czym od razu wrzucamy na rozgrzany głęboki olej i smażymy przez 2 min, z każdej strony.
Podajemy z dipami, sałatkami, idealna lekkie letnia przekąska, na garden party
Mięso kroimy na małą kosteczkę, dodajemy poszatkowane zioła zielone, przyprawy i mieszamy, formujemy kuleczki takie by nam zmieściły się do kwiatów,do każdego wkładamy nadzienie i zamykamy płatki u góry.
Piwo mieszamy z mąką i solą do konsystencji nie za gęstej śmietany i zanurzamy w nim nadziane kwiaty, po czym od razu wrzucamy na rozgrzany głęboki olej i smażymy przez 2 min, z każdej strony.
Podajemy z dipami, sałatkami, idealna lekkie letnia przekąska, na garden party
Spróbuj również
Składniki
Ciasto Piwne-
mąka tortowa 1/2 szkl
-
piwo 1/2 szkl
-
sól do smaku
-
cukinia 8 szt / kwiaty świeże
-
filet z kurczaka 100 g
-
mięta 10 listków
-
kolendra 10 listków
-
natka pietruszki 2 gałązki
-
sól morska
-
chili pieprz cayenne 4 szczypty
-
olej do smażenia 500 ml
Komentarze
Prześlij komentarz