Kwiaty cukinii nadziewane w cieście piwnym




Sposób przygotowania

Kwiaty cukinii opłukujemy pod bieżącą wodą, wyciągamy ze środka kwiata pączek .

Mięso kroimy na małą kosteczkę, dodajemy poszatkowane zioła zielone, przyprawy i mieszamy, formujemy kuleczki takie by nam zmieściły się do kwiatów,do każdego wkładamy nadzienie i zamykamy płatki u góry.

Piwo mieszamy z mąką i solą do konsystencji nie za gęstej śmietany i zanurzamy w nim nadziane kwiaty, po czym od razu wrzucamy na rozgrzany głęboki olej i smażymy przez 2 min, z każdej strony.

Podajemy z dipami, sałatkami, idealna lekkie letnia przekąska, na garden party

Spróbuj również

Składniki

Ciasto Piwne
  • mąka tortowa 1/2 szkl
  • piwo 1/2 szkl
  • sól do smaku
kwiaty i nadzienie ;
  • cukinia 8 szt / kwiaty świeże
  • filet z kurczaka 100 g
  • mięta 10 listków
  • kolendra 10 listków
  • natka pietruszki 2 gałązki
  • sól morska
  • chili pieprz cayenne 4 szczypty
  • olej do smażenia 500 ml










Komentarze