Grillowany morszczuk z suszoną lawendą, nagietkiem i młotkowanymi przyprawami


Składniki

  • filet z morszczuka 600 g
  • suszone kwiaty
  • suszone kwiaty
  • kolendra cała 1 łyżeczka
  • pieprz 1 łyżeczka
  • gorczyca 1  łyżeczka
  • sól
  • chili 3 szczypty płatki suszone
  • natka pietruszka Prymat 1 łyżeczka
  • olej rzepakowy 3 łyżki


 Filety, nasalamy i odstawiamy .
Gorczycę, kolendrę i pieprz wkładam do możdzierza i lekko rozgniatam, ma być widać grubsze kawałki, dodaję chilli, suszoną natkę, olej i mieszam , w takiej marynacie moczę ryby, zostawiam na 3h , po czym osypuję suszonymi kwiatami i grillujemy po 3 min z każdej strony.
Podaję z  lekką sałatką.






Komentarze