Drobiowe roladki z papryką , szynką hiszpańską z suszonymi kwiatami




Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy i przekrajamy w poprzek tworząc 3 plastry z jednego fileta , ja miałam takie po 250g , uzyskałam 6 maleńkich plastrów, każdy rozbijamy cienko,ale delikatnie by nie porwać mięsa.
Każdy kawałek osypujemy podanymi przyprawami według uznania , na to kładziemy po plastrze szynki, i kawałku papryki czerwonej, zwijamy i zawijamy w folię spożywczą , by się nam nie rozwijało i zostawiamy w lodówce na 1h , Po tym czasie wkładamy do naczynia do zapiekania, umieszczamy w piekarniku na 40 min do tem. 170st , można ale nie trzeba mięso polać lekko jakimś aromatywzowanym olejem. podajemy z surówką i ziemniaczanymi pączkami.
  • filet z kurczaka 2 szt
  • szynka hiszpańska 100 g
  • papryka czerwona 1 szt
  • suszone kwiaty 6 szczypt / kwiat lawendy
  • suszone kwiaty 6 szczypt/ kwiat nagietka
  • sól
  • kolendra mielona
  • pieprz kolorowy ziarnisty










Komentarze