Udko nadziane kaszą ,pieczarkami










Składniki:



Do garnka wlewamy łyzkę oliwy i wrzucamy kaszę , prażymy cały czas mieszając .
Cebulę obieramy i scieramy na dużych oczkach tarki .
Pieczarki myjemy osuszamy i również ścieramy .

 Wrzucamy pieczarki i cebulę do  kaszy ,następnie przyprawy i nadal mieszamy .Kasza ma być nie całkiem ugotowana , bo mieso bedzie duszone jeszcze.
 Udka luzujemy z kości i nadziewamy farszem , nie za dużo bo to jeszcze spęcznieje .Dodatkowo dałam gałązkę natki .Spinamy wykałaczką .
 Do garnka żeliwnego dałam margarynę ,roztopiłam i włożyłam mięso ,opiekłam z każdej str i zamkłam szczelnie ,wytworzy się sok i ma sie to dusić w sosie własnym ,aż do odparowania soków na wolnym ogniu ok 45 min.













Komentarze