kładniki:
- 1 słoik ogórki korniszonki
- 1 słoik kukurydza kolby mini
- 1 słoik cebulka mini marynowana
- 1 słoik kalafior kiszony
- 1 słoik papryka konserwowa
- 2 szt marchewka
- 1 szt filet z kurczaka
- do smaku curry indyjskie
- do dekoracji natka piertuszki
- 15 plastrów szynka serrano
- 1 słoik majonez
Fileta myjemy osuszamy ,
przecinamy w poprzek ,co da nam cienkie 2 plastry ,doprawiamy curry
indyjskim .Na suchą patelnię grillową kładziemy nasze filety i grilujemy
ok 5 min. z każdej strony . Odstawiamy do odpoczęcia . Szynkę serrano
ja kupuję gotową paczkowaną już w plastrach w opakownaiach po 100g z
dwóch zrobimy spokojnie kilka porcji . Bierzemy formę do muffinek
,odwracamy do góry dnem i każdą owiajamy folią aluminiową , następnie
układamy po 3 plastry szynki ,lekko dociskając i pieczemy 15 min w tem
170st .Zostawiamy do wystgnięcia i ściągamy z folii. Uzyskujemy cudowne
koszyczki .
Marchewkę gotujemy na półmiękko i studzimy , kroimy w kosteczkę . Cebulki , korniszonki i kukurydzę kroimy w plasterki . Paprykę kroimy w kosteczkę Kalafiora tylko porodzielać na małe różyczki .Warzywa wymięszać , połączyć z majonezem ,ja już niczym nie doprawiam , bo wszytsko jest słone ,a majonez dopełnia całości . W ostudzonych koszyczków nakładamy sałatkę ,dekorujemy i do każdego dajemy plastry fileta z kurczaka , można po więcej , jak ktoś woli treściwej .
Marchewkę gotujemy na półmiękko i studzimy , kroimy w kosteczkę . Cebulki , korniszonki i kukurydzę kroimy w plasterki . Paprykę kroimy w kosteczkę Kalafiora tylko porodzielać na małe różyczki .Warzywa wymięszać , połączyć z majonezem ,ja już niczym nie doprawiam , bo wszytsko jest słone ,a majonez dopełnia całości . W ostudzonych koszyczków nakładamy sałatkę ,dekorujemy i do każdego dajemy plastry fileta z kurczaka , można po więcej , jak ktoś woli treściwej .
Komentarze
Prześlij komentarz