Składniki:
- 2 szkl ziemniaki ugotowane
- 100 g szynka prosciutto
- 1 szt cebula biała
- 1 łyżka kolendra
- 1 łyżka natka piertuszki
- 1 szt jajko
- 150 g/ok mąka ziemniaczana
Z dnia poprzedniego
miałam ugotowane ziemniaki ,więc takie zimne przeciskamy przez praskę
,dodajemy jajko i mąkę ,zalezy dużo od ziemniaków ile jej nam wejdzie
,masa ma być jak na kluski śląskie .
Szynkę kroimy w drobniuteńką kostkę ,cebulę również i łaczymy z masą ziemniaczaną .Na koniec dodajemy poszatkowaną natkę i kolendrę i formujemy cienkie wężyki by pociąć na małe ukośne kluseczki .
Gotujemy w osolonej wodzie 3 min od wypłynięcia na powierzchnię
Szynkę kroimy w drobniuteńką kostkę ,cebulę również i łaczymy z masą ziemniaczaną .Na koniec dodajemy poszatkowaną natkę i kolendrę i formujemy cienkie wężyki by pociąć na małe ukośne kluseczki .
Gotujemy w osolonej wodzie 3 min od wypłynięcia na powierzchnię
Komentarze
Prześlij komentarz