Składniki:
- 1 szt pstrąg
- 1 łyżka koper
- do smaku Sól
- do smaku pieprz biały Prymat
- 1 szt jajko
- do panierowania bułka tarta
- do smażenia olej rzepakowy
Pstrąga płuczemy ,nożem ścieramy łuski , bo ja smażę ze skórą .Ze środka wycina
my to co zbędne ,aż do kręgosłupa ,odcinamy głowę ,dzielimy na dzwonki ja z końcówki przy ogonie zrobiłam filety dla syna bez ości .Każdy kawałek doprawiamy solą i pieprzem ,a także koprem świeżym.Zostawiamy na godzinkę .
Następnie panierujemy w jajku i bułce .Dzwonki smażymy w głębokim oleju przez 5 min .
Rybkę podaję z surówką z kiszonej kapusty .
Następnie panierujemy w jajku i bułce .Dzwonki smażymy w głębokim oleju przez 5 min .
Rybkę podaję z surówką z kiszonej kapusty .
Komentarze
Prześlij komentarz