niedziela, 10 listopada 2013

Surówka z czerwonej kapusty z suszonymi kwiatami

Niedawno dostałam piękną miseczkę ręcznie robioną
z firmy GLASINI
https://www.facebook.com/Glasini?fref=ts

Postanowiłam jej piękno zaprezentować z genialną surówką z czerwonej kapusty

I jak się okazuje , naczynie w którym podajemy tez ma znaczenie ;D




Składniki:

Kapustę szatkujemy w piórka nie oczka , wbrew pozorą ma to znaczenie , kiedyś ją posztakowałam na małych oczkach i wyszła taka papkowata , niby te same przyprawy a inny smak .
Pora nacinamy po długości w 3 miejscach i szatkujemy , wyjda nam drobne kosteczki .
Pietruszkę i marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach .
Natkę szatkujemy .
Wszystkie warzywa łaczymy ze sobą i mieszamy .
Dodajemy cukier , sól , pieprz , kolendrę , kwiaty lawendy i nagietka ,chille , do tego olej rzepakowy i mieszamy .
Na koniec sok z cytryny , dobrze jest by sałatka odstała na chwilkę .







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...