Niedawno dostałam piękną miseczkę ręcznie robioną
z firmy GLASINI
https://www.facebook.com/Glasini?fref=ts
Postanowiłam jej piękno zaprezentować z genialną surówką z czerwonej kapusty
I jak się okazuje , naczynie w którym podajemy tez ma znaczenie ;D
z firmy GLASINI
https://www.facebook.com/Glasini?fref=ts
Postanowiłam jej piękno zaprezentować z genialną surówką z czerwonej kapusty
I jak się okazuje , naczynie w którym podajemy tez ma znaczenie ;D
Składniki:
- 1/4 szt kapusta czerwona
- 1 szt marchew
- 1 szt pietruszka
- 10 cm por
- 1 garść natka piertuszki
- 1 łyzeczka kwiaty lawendy
- 1 szczypta kwiaty nagietka
- 1 szcyzpta chilli
- do smaku pieprz
- do smaku kolendra Prymat
- sól do smaku
- 1 łyżeczka cukier
- do smaku sok z cyrtyny
- 5 łyżek olej rzepakowy
Kapustę szatkujemy w
piórka nie oczka , wbrew pozorą ma to znaczenie , kiedyś ją
posztakowałam na małych oczkach i wyszła taka papkowata , niby te same
przyprawy a inny smak .
Pora nacinamy po długości w 3 miejscach i szatkujemy , wyjda nam drobne kosteczki .
Pietruszkę i marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach .
Natkę szatkujemy .
Wszystkie warzywa łaczymy ze sobą i mieszamy .
Dodajemy cukier , sól , pieprz , kolendrę , kwiaty lawendy i nagietka ,chille , do tego olej rzepakowy i mieszamy .
Na koniec sok z cytryny , dobrze jest by sałatka odstała na chwilkę .
Pora nacinamy po długości w 3 miejscach i szatkujemy , wyjda nam drobne kosteczki .
Pietruszkę i marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach .
Natkę szatkujemy .
Wszystkie warzywa łaczymy ze sobą i mieszamy .
Dodajemy cukier , sól , pieprz , kolendrę , kwiaty lawendy i nagietka ,chille , do tego olej rzepakowy i mieszamy .
Na koniec sok z cytryny , dobrze jest by sałatka odstała na chwilkę .
Komentarze
Prześlij komentarz