niedziela, 3 listopada 2013

Sola marynowana w warzywnej zalewie















Składniki:
Rybę kroimy na mniejsze kawałki , doprawiamy solą i pieprzem .
Następnie panierujemy w jajku i bułce , potem smażymy na patelni .

 Pieczarki szatkujemy w talarki i wrzucamy do garnka .
 Cukinię obieramy i szatkujemy w talarki a potem w słupki i dodajemy do pieczarek .Teraz czas na cebulę , również posztakowaną w piórka Paprykę  kroimy na mniejsze kawałki i ja rozdrabniam rozdrabniaczem elektycznym , mozna tez posztakowac drobno .Następnie dodajemy przyprawy , wodę , ocet i przecier , zagotować ok 10 min by warzywa zmiękły .

Upieczoną rybę wkładam do słoików , bo mam szczelnie zamknietą , można tak przechować z miesiąc w lodówce , można też dać do miski i szczelnie zamknąć ,jeśli robimy to z 2 dni wcześniej przed imprezą .Ja robię zawsze z tydzień wcześniej bo to smaczne jest im dłużej leży w zalewie . Rybę zalewam w słoikach marynatą i zakręcam na gorąco . Rybę podaajemy z marynatą i świeżym pieczywem .















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...