Składniki:
- 600 g ziemniaki
- 1 szt cebula biała
- 1 łyżka suszone grzyby
- do smaku Sól morska- MŁYNEK
- do smaku Pieprz kolorowy - MŁYNEK
- do smażaenia olej rzepakowy
Ziemniaki obieramy i
ścieramy na oczkach drobnych , do tego ścieramy cebulę białą
.Przekładamy na sitko i czekamy aż ścieknie sok .
Doprawiamy solą morską i pieprzem kolorowym .
Grzyby suszone mielimy tyle by mieć ok 1 dużej łyżki i dodajemy do masy .
Następnie dodajemy jajko i mąkę , mieszamy .
Ja nie lubię dodawać grzybów w kawałkach do takich potraw,ale dodanie sproszkowanych ,daje super aromat bez ich cząstek .
Pieczemy na rozgrzanym oleju rzepakowym , do zrumienienia z każdej strony
Doprawiamy solą morską i pieprzem kolorowym .
Grzyby suszone mielimy tyle by mieć ok 1 dużej łyżki i dodajemy do masy .
Następnie dodajemy jajko i mąkę , mieszamy .
Ja nie lubię dodawać grzybów w kawałkach do takich potraw,ale dodanie sproszkowanych ,daje super aromat bez ich cząstek .
Pieczemy na rozgrzanym oleju rzepakowym , do zrumienienia z każdej strony
Komentarze
Prześlij komentarz