Składniki:
- 9 szt biszkoptów podłużnych
- 2 łyżki kawa rozpuszczalna
- 5 łyżek amaretto
- 1 szkl woda gorąca
- 600 ml śmietana kremowa 30% lub 36%
- 1 szt budyń czekoladowy z pralinami
- 1 szkl /do budyniu mleko
- 3 łyżki cukier puder
- czekolada do dekoracji
- żurawina do dekoracji
1 Łyżkę kawy zalewamy wrzątkiem , dodajemy amaretto i moczymy w tym biszkopty , odkladamy by ostygły i dodatkowo nawilgły .
Mleko dobrze podgrzać ,do niego wsypać budyń , to są budynie smakowe bez gotowania , zamieszać , ostudzić .
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem , dodajemy kawę nie rozpuszczoną i zimny budyń , miskujemy na szybkich obrotach i gotowe .Przekładamy na rękawa cukierniczego .
Do kielichów wkładamy po 3 biszkopty , do środka dajemy mus , dekorujemy czekoladą i żurawiną .
Przepis na 3 porcje
Mleko dobrze podgrzać ,do niego wsypać budyń , to są budynie smakowe bez gotowania , zamieszać , ostudzić .
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem , dodajemy kawę nie rozpuszczoną i zimny budyń , miskujemy na szybkich obrotach i gotowe .Przekładamy na rękawa cukierniczego .
Do kielichów wkładamy po 3 biszkopty , do środka dajemy mus , dekorujemy czekoladą i żurawiną .
Przepis na 3 porcje
Komentarze
Prześlij komentarz