Składniki:
- 1/2 kg filet z kurczaka
- 2 szt jaja
- bułka tarta
- do smaku Sól morska- MŁYNEK
- do smaku pieprz
- ZALEWA;
- 1 L woda
- 1/2 szklanki ocet 10 %
- 2 szt cebula
- 1 szt liść bobkowy
- 1 łyżka curry indyjskie
- 4 łyzki cukier
- 1 łyżka Sól morska- MŁYNEK
- 4 łyżki przecier pomidorowy
Fileta kroimy na wąskie paseczki ,solimy i pieprzymy .
Następnie panierujemy w jajku i bułce i pieczemy na oleju jak kotlety , tyle ,że małe .
Do garnka wlewamy wodę , ocet , dajemy wszystkie przyprawy i poszatkowaną w piórka cebulę .
Zagotowywujemy ok 5 min by cebula nie była surowa
Do słoików wkładamy nasze filety i zalewamy do pełna zalewą ,zakręcamy na gorąco i odstawiamy do wystygnięcia po czym wkładamy do lodówki .
Są dobre po 2 dniach ale ok 1 miesiąca można je przechowywac dla nie spodziewanych gosci .
Następnie panierujemy w jajku i bułce i pieczemy na oleju jak kotlety , tyle ,że małe .
Do garnka wlewamy wodę , ocet , dajemy wszystkie przyprawy i poszatkowaną w piórka cebulę .
Zagotowywujemy ok 5 min by cebula nie była surowa
Do słoików wkładamy nasze filety i zalewamy do pełna zalewą ,zakręcamy na gorąco i odstawiamy do wystygnięcia po czym wkładamy do lodówki .
Są dobre po 2 dniach ale ok 1 miesiąca można je przechowywac dla nie spodziewanych gosci .
- Kategoria:
Komentarze
Prześlij komentarz