sobota, 16 listopada 2013

Jarskie kotleciki z pieczarkami , papryką ,kaszą


Składniki:

Czerstwą bułkę rwiemy na małe kawałki i zalewamy winem ,jeśli zalejaemy ją w całości wina braknie a bułka się nie namoczy :D
Pieczarki kroimy na kosteczkę bądż talarki do tego cebulę w piórka i na łyżce oleju przesmażamy do odparowania soku , doprawiamy solą .Studzimy
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie 2;1 czyli 2 szklanki wody na 1 szkl kaszy , do miekkości i studzimy .
Natkę szatkujemy razem z papryką w rozdrabiniaczu , jeśli go nie mamy , ręcznie w kosteczkę ,a natkę śiekamy .
Po wystudzeniu , łączymy składniki , dajemy jajo i wyrabiamy ,doprawiamy ostrożnie solą i curry indyjskim , ono jest aromatyczne , lekko korzenne .

Wyrobioną masę , formujemy w kotleciki , obtaczamy w bułce i smażymy na oleju ,do zrumienienia . Podajemy solo , bądż z sosami .





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...