piątek, 4 października 2013

Tilapia parowana w suszonych kwiatach i koperku z sosem serowym

Składniki:

Rybkę kupiłam świeżą , ściągłam skórę i pokroiłam na 4 części , doprawiałam solą i suszonymi kwiatami , a także koperkiem .
Nad garnkiem z gotującą się wodą ( a w niej makaron ) ustawiłam sitko , bo nie mam parowaru i wyłożyłam filety , przykryłam szklaną miską bądz talerzem , by widać jak się nam paruje . Po ok 8 min będzie gotowa .

W tym czasie na patelnię wlewamy oliwe , ja użyłam taką z zalewy suszonych pomidorów , cebulę siekamy i szklimy na oliwie , dodajemy serek , śmietanę i ricottę , nie doprawiamy , podgrzewamy aż się wszystko stopi ładnie i blendujemy .

Makaron przekładamy do sosu i na wierzch kładziemy rybkę .





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...