Składniki:
- 2 szt/małe burak ćwikłowy
- 2 szt ziemniak
- 4 szt jaja
- 1 puszka kukurydza marynowana
- 1 szt cebula
- 5 cm por
- 1 szt/korzeń pietruszka
- 1 słoik fasolka szparagowa kiszona
- 2 łyżki szczypior
- 1/2 łyzeczki Sól morska- MŁYNEK
- 1/2 łyżeczki Pieprz kolorowy - MŁYNEK
- 5 ziarenek gorczyca
- 400 ml jogurt naturalny
Buraka gotujemy całkiem osobno do miękkości .
Pozostałe warzywa czyli ziemniak , pietruszka , jaja gotujemy razem na pół twardo , jaja na twardo , studzimy .
Cebulę i pora kroimy w piórka , dodajemy do nich odcedzoną kukurydzę .
Fasolkę zaprawiam sama , bo jest genialnym dodatkiem do takich sałatek poza sezonem , więc tylko ją kroimy na 1 cm kawałki , mozna użyć zwykłej zblanszowanej ,ale to już inny smak ;) Dodajemy do reszty składników .
Ugotowane warzywa kroimy w kosteczkę , jaja również , dodajemy posiekany szczypior .Na koniec kroimy buraka w kostkę ,to sałatka mieszana więc już go dodajemy do reszty składników .Gorczycę rozgniatamy w mozdzierzu razem z solą i pieprzem , doprawiamy i na koniec dajemy jogurt . Mieszamy uzyskujemy piękny różowy kolor
Pozostałe warzywa czyli ziemniak , pietruszka , jaja gotujemy razem na pół twardo , jaja na twardo , studzimy .
Cebulę i pora kroimy w piórka , dodajemy do nich odcedzoną kukurydzę .
Fasolkę zaprawiam sama , bo jest genialnym dodatkiem do takich sałatek poza sezonem , więc tylko ją kroimy na 1 cm kawałki , mozna użyć zwykłej zblanszowanej ,ale to już inny smak ;) Dodajemy do reszty składników .
Ugotowane warzywa kroimy w kosteczkę , jaja również , dodajemy posiekany szczypior .Na koniec kroimy buraka w kostkę ,to sałatka mieszana więc już go dodajemy do reszty składników .Gorczycę rozgniatamy w mozdzierzu razem z solą i pieprzem , doprawiamy i na koniec dajemy jogurt . Mieszamy uzyskujemy piękny różowy kolor
Komentarze
Prześlij komentarz