Składniki:
- 200 g filet z indyka
- 1 szt cebula
- 1/2 szt cukinia
- 4 szt pieczarki
- 1 szt papryka
- 10 szt cebulka marynowana
- 3 szt ogóreczki z curry Smak
- 3 ząbki czosnek marynowany
- 2 łyżki przecier pomidorowy
- 4 łyżki ketchup mały ostry
- 2 łyzki oliwa
- do smaku Sól
- do smaku papryka czerwona mielona wędzo
- do smaku chille
- do smaku Pieprz kolorowy - MŁYNEK
- 3 torebki ryż
Na oliwie podsmażamy
pokrojonego fileta z kurczaka , dorzucamy marynowany czosnek,
poszatkowaną cebulę i całą cebulkę marynowaną , dusimy .
Ogórki , paprykę , cukinię kroimy w kostkę , pieczarki w talarki i wrzucamy do mięsa z cebulą , doprawiamy podanymi przyprawami .
Następnie dodajemy przecier i ketchup , dusimy aż do zgęstnienia sosu.
Ryż gotujemy w stosunku 2;1 czyli 2 części wody i 1 część ryżu , zagotowywujemy wodę , wrzucamy ryż i czekamy aż wchłonie wodę .
Ogórki , paprykę , cukinię kroimy w kostkę , pieczarki w talarki i wrzucamy do mięsa z cebulą , doprawiamy podanymi przyprawami .
Następnie dodajemy przecier i ketchup , dusimy aż do zgęstnienia sosu.
Ryż gotujemy w stosunku 2;1 czyli 2 części wody i 1 część ryżu , zagotowywujemy wodę , wrzucamy ryż i czekamy aż wchłonie wodę .
Komentarze
Prześlij komentarz