Składniki:
- 10 szt/plasterków szynka prosciutto
- 20 szt fasolka szparagowa
- 1 szt/250g filet z kurczaka
- 1 łyżeczka gorczyca młynek
- 1 łyżeczka Pieprz kolorowy - MŁYNEK
- 1/2 łyżeczka płatki chille
- 1 łyżeczka czosnek granulowany Prymat
- 1 łyżeczka kolendra
- 4 łyżki olej rzepakowy
Fileta przekrajamy w poprzek i potem kroimy na paski ok 2-3cm ,doprawiamy wymienionymi przyprawami i odstawiamy na 1h .
Szynkę oddzielamy od siebie i na każdy plaster kładziemy pasek fileta a po bokach po jednej fasolce szparagowej czyli po dwie do srodka .Zwijamy jak roladkę i układamy na posmarowanej formie olejem , pieczemy ok 20 min w tem 180st .
Ja podałam z puree ;)
Szynkę oddzielamy od siebie i na każdy plaster kładziemy pasek fileta a po bokach po jednej fasolce szparagowej czyli po dwie do srodka .Zwijamy jak roladkę i układamy na posmarowanej formie olejem , pieczemy ok 20 min w tem 180st .
Ja podałam z puree ;)
Komentarze
Prześlij komentarz