sobota, 19 października 2013

Galaretka warzywno - mięsna z oliwkami hiszpańskimi










Składniki:



 Udka myjemy i wkładamy do garnka , dodajemy obrane warzywa czyli marchew i pietruszkę ,seler i natkę ( zostawiamy kilka listków do dekoracji ) następnie przyprawy i woda ,zakrywamy pokrywką i gotujemy ok 40 min , ale pamiętać by warzywa wyjąć wcześniej bo będą rozgotowane .Jaja gotujemy osobno na twardo .
Po ugotowaniu całość studzimy ,a do buliony ok 1L nam potrzeba dodajemy żelatynę i mieszamy , cedzimy .
Do kubeczków bądź filiżanek na spód dajemy natkę na nią plasterek jajka , w Okół układamy oliwki i pietruszkę .


 Następnie dajemy mięso porwane na małe kawałki i pokrojoną w kostkę marchewkę .
 Na koniec zalewamy bulionem i zostawiamy do zastygnięcia .Wkładamy do lodowki na 3 h

Podjemy z octem balsamicznym :) 
 Smacznego :)


















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...