Składniki:
- 1 szt ciasto francuskie
- 300 g pieczarki
- 1 szt cebula
- do smaku Sól morska- MŁYNEK
- do smaku pieprz
- 3 łyżki natka pietruszki
- 1 szczypta kminek mielony
- 1 łyżka margaryna
Pieczarki myjemy ,
osuszamy ręcznikiem papierowym i ścieramy na grubych oczkach , do nich
ścieramy cebulę .Doprawiamy i dusimy na margarynie na wolnym ogniu aż
do całkowitego odparowania soku .Natkę siekamy ,zostawiamy kilka gałązek
do dekoracji , resztę dodajemy do zimnego farszu .
Ciasto rozwijamy i kroimy na 8 kwadratów , na każdy nakładamy po łyżce farszu i składamy na przemian rogami ,tak by wszystkie się spotkały na środku , po czym pieczemy 30 min w 190st .
Ciasto rozwijamy i kroimy na 8 kwadratów , na każdy nakładamy po łyżce farszu i składamy na przemian rogami ,tak by wszystkie się spotkały na środku , po czym pieczemy 30 min w 190st .
Komentarze
Prześlij komentarz