sobota, 19 października 2013

Filet z kurczaka z cebulą w panierce






Składniki:



To alternatywa dla zwykłego kotleta , choć nie jest trudne ,zdecydowałam sie na dodanie KPK  bo łatwo można pozbyć się cebulki z mięsa :D 
Więc fileta rozcinamy w poprzek nie rozbijamy , każdy solimy i pieprzymy .
Cebulę kroimy w cienkie piórka i układamy z jednej strony na mięsie .Następnie rozbijamy jajko i wkładamy do niego mięso stroną bez cebuli ,a na wierzch nakładamy lekko łyżką , następnie delikatnie przekładamy do bułki tartej i znów stroną bez cebuli na spód ,a na wierzch palcami osypujemy i ugniatamy , tak przygotowane odrazu ,pieczemy ,najpierw stroną bez cebuli , potem już bez problemu odwracamy .Podajemy z ziemniakami i surówką , smak jest zupełnie inny niż zwykły kotlet :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...