Składniki:
- 3 szt jaja
- 3 szkl mąka tortowa
- 1 szkl mleko
- 3/4 kostki margaryna
- 250 g jabłka prażone Smak
- 2 łyzki kakao
- 1 szczypta kardamon
- 1 szczypta goździki mielone Prymat
- 1 szczypta cynamon
- 1 szkl cukier brązowy
- 1 łyzeczka proszek do pieczenia
- 1 łyzeczka soda
Jaja ubijamy an sztywno z cukrem , ja sobie go zmieliłam w młynku na puder ;D
Margarynę topimy i studzimy .
Makę mieszamy z kakaem , proszkiem i sodą.
Do ubitych jaj dajemy wolnym strumieniem margarynę ,cały czas ucierając.
Teraz czas na mleko i jabłka , ja daję taki mus ze słoika ,albo robię sama ,albo kupuję , miksujemy na wolniejszych obrotach ,dodajemy kardamon ,cynamon i gożdziki , na koniec mąka i dalej lekko miksujemy .Przekładamy do foremki , ja miałam 24cm na 7cm wysoka .
pieczemy ok 1 h w tem 180st do suchego patyczka
Ja polałam polewą , można posypać cukrem .
Margarynę topimy i studzimy .
Makę mieszamy z kakaem , proszkiem i sodą.
Do ubitych jaj dajemy wolnym strumieniem margarynę ,cały czas ucierając.
Teraz czas na mleko i jabłka , ja daję taki mus ze słoika ,albo robię sama ,albo kupuję , miksujemy na wolniejszych obrotach ,dodajemy kardamon ,cynamon i gożdziki , na koniec mąka i dalej lekko miksujemy .Przekładamy do foremki , ja miałam 24cm na 7cm wysoka .
pieczemy ok 1 h w tem 180st do suchego patyczka
Ja polałam polewą , można posypać cukrem .
Komentarze
Prześlij komentarz