niedziela, 29 września 2013

Parowana pierś w kwiatach podana na karmelizowanych pomidorkach cherry


Składniki:

Filety nacieramy solą morską , suszonymi kwiatami ,chille i skrapiamy olejem by nam nie przywierały do sitka , bo nie mam parownika .
Bierzemy garnek nalewamy do połowy wody , wkładamy do niego sitko tak by ładnie się trzymało i nie było zanurzone w wodzie , układamy mięso i przykrywamy miską szklaną , parujemy ok 45min na wolnym ogniu .

Na patelnię dajemy odrobinę oleju rzepakowego , wrzucamy pomidorki pokrojone ćwiartki , miód , ocet ,wino i solimy , doprowadzamy do wrzenia i na dużym płomieniu redukujemy soki ok 3 min , tak by nam się pomidory nie rozpadły .

Układamy na talerzu nasze pomidorki , na nie kładziemy mięso , dekorujemy porem i szczypiorem .





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...