poniedziałek, 16 września 2013

Filet z kurczaka w kopercie z pora panierowany







Składniki:






 Fileta rozcinamy w poprzek by był cieńszy , i kroimy tak aby uzyskać 4 szt .Każdy nacieramy przyprawami i obtaczamy w jajku by nam się fajnie przykleił do pora .

Pora o długości 30 cm nacinamy tworząc linię i sciągamy po jednej warstwie , teraz uwaga można go zblanszować lub zostawić surowego ale po upieczeniu włożyć do piekarnika , bo będzie twardy .

Jak na zdjeciu umieszczamy mięso na końcu pora i zwijamy .

Tak powinien wygladać po zawinieciu , jak paczuszka ;)

Nastepnie panierujemy w pozostałym jajku i bułce .Pieczemy jak kotleta do zrumienienia , po czym umieszczamy w piekarniku na 20 min w tem 160st , by por fajnie nam zmiękł .












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...