niedziela, 22 września 2013

Drobiowe kotleciki z cukinią , marchewką , natką ,górskim serem











Składniki:


 Cukinię młodą nie obieramy , myjemy i kroimy w kosteczkę , do  niej ser w kosteczkę i cebulkę .
Pora  w piórka do niego poszatkowana natka .
Wszystko ląduje w misce .Następnie kroimy fileta w drobną kostkę , dodajemy do reszty składników , doprawiamy podanymi przyprawami , nie martwcie się iż będzie za słone , po zrobieniu na gotowo okaże się iż jest w sam raz .
Teraz jaja i mąką ,mieszamy łyżką i wlewamy mleko .
 Dobrze jest spróbować ciasto , czy jest dość doprawione , bo nie pozorne ,a dużo chłonie . Odstawiamy na 2h .Ma być gęste , tak by rzucać na olej dwoma łyżkami
 Na rozgrzany olej wrzucamy dużą łyżką i smażymy ok 5 min.
 Podajemy na ciepło z marchewką duszoną












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...