Składniki:
- 6 szt podudzia z kurczaka zagrodowego
- 1/2 szkl olej rzepakowy
- 5 szt czosnek
- 1 łyżeczka papryka wędzona mielona
- 1/2 łyzeczka sól czarna
- 1 łyzeczka majeranek
- 1/2 łyzeczka kminek
Do żaroodpornego naczynia wlewamy olej , dodajemy czosnek z łupinkami , mozna go przekroić na pół , dodajemy zioła, sól, paprykę .Podudzia myjemy , oczyszczamy z resztek po piórkach jeśli trzeba i umieszczamy w marynacie obtaczając z każdej str , zamykamy pokrywką i odstawiamy najlepiej an 12h .
Mięso pieczemy ok 40min w tem 180st , zamarynowane szybciej się piecze , włókna mięsa są już kruche i zyskujemy smak .Podajemy z sałatą ;)
Komentarze
Prześlij komentarz