Składniki:
- 15 szt papryczki peproni
- 600 ml olej rzepakowy
- 1 głowka czosnek
- 2 garście bazylia (świeża)
- 2 gałazki rozmaryn świeży
Dziś na bazarze dostałam
ładne peperoni , więc postanowiłam je włożyć do słoika ,gdyby upał
nadal był wysoki pewnie bym je ususzyła ,a suszenie w piekarniku to nie
to samo :D
Więc UBIERAMY RĘKAWICZKI !!! WAŻNE !!!!
Każdą myjemy i odcinamy główki , wytrzepujemy pestki , ja zostawiam je w całości bo czasem je faszeruję ,a czasem dodaję do innych potraw .
Do słoika na dno ,dajemy kilka lisci bazyli , rozmarynu i po 3 ząbki czosnku , wkłądamy papryczki i znów dajemy zioła , lekko wciskając pomiędzy , całość zalewamy olejem i pasteryzujemy 30 min , bo ja ich nie opiekam i nie sciągam skóry .
Więc UBIERAMY RĘKAWICZKI !!! WAŻNE !!!!
Każdą myjemy i odcinamy główki , wytrzepujemy pestki , ja zostawiam je w całości bo czasem je faszeruję ,a czasem dodaję do innych potraw .
Do słoika na dno ,dajemy kilka lisci bazyli , rozmarynu i po 3 ząbki czosnku , wkłądamy papryczki i znów dajemy zioła , lekko wciskając pomiędzy , całość zalewamy olejem i pasteryzujemy 30 min , bo ja ich nie opiekam i nie sciągam skóry .
Komentarze
Prześlij komentarz