Składniki:
- 400 g filet z indyka
- 200 ml olej rzepakowy
- 1 szt papryka peperoni
- 1 garść bazylia (świeża)
- 6 listków mięta
- do smaku sól czarna
- 1 gałązka 15cm rozmaryn
Fileta pokroiłam na plastry nie duże , bo miałam mały kawałek takie 7cm x 9cm .
Bazylię , rozmaryn i miętę myjemy i osuszamy , szatkujemy na bardzo drobno .Dodajemy sól i miażdżymy troszkę .
Paprykę w RĘKAWICZKACH szatkujemy na drobniutko i łączymy z ziołami i olejem
Każdy płat mięsa maczamy w marynacie i zostawiamy na kilka godzin w szklanym naczyniu . Grillujemy po 5 min z każdej str i podajemy z sałatką .
UWAGA BARDZO OSTRE !!!!!
Bazylię , rozmaryn i miętę myjemy i osuszamy , szatkujemy na bardzo drobno .Dodajemy sól i miażdżymy troszkę .
Paprykę w RĘKAWICZKACH szatkujemy na drobniutko i łączymy z ziołami i olejem
Każdy płat mięsa maczamy w marynacie i zostawiamy na kilka godzin w szklanym naczyniu . Grillujemy po 5 min z każdej str i podajemy z sałatką .
UWAGA BARDZO OSTRE !!!!!
Komentarze
Prześlij komentarz