Składniki:
- 500 g mięso
- 2 szt borowiki swieże
- 1 szt cukinia
- 2 szt marchew
- 1 szt cebula
- 1 garść natka piertuszki
- do smaku sól czarna
- 1 łyzeczka papryka czerwona mielona
- 1 łyzeczka pieprz
- 1/2 łyżeczka papryczka chili suszona
- 1 szczypta majeranek
- 1 szt kapusta
- 1 łyżka masło
Mięso z szynki chude zmieliłam razem z cebulą .
Kapustę gotujemy w dużym garnku do miękkich lisci ok 2 h pod przykryciem , następnie zalewamy zimną wodą i odrazu oddzielamy liscie .
Borowiki kroimy na małe kawalki i smazymy na maśle ok 7 min , studzimy .
Marchew szatkujemy na małych oczkach razem z cukinią .Natkę szatkujemy i dodajemy do mięsa ,razem z warzywami , grzybami i całość doprawiamy , powinno być dość wyraziste w smaku .
Na każdy liść wykładamy porcję farszu i zwijamy , układamy ciasno w garnku i zalewamy bulionem , bądż wodą , dusimy na maleńkim ogniu ok 1.5h
Ja podaję z sosem pomidorowym .
Z tej porcji wyszło mi 12 gołąbków , liście zostały jeszcze z kapusty :D
Kapustę gotujemy w dużym garnku do miękkich lisci ok 2 h pod przykryciem , następnie zalewamy zimną wodą i odrazu oddzielamy liscie .
Borowiki kroimy na małe kawalki i smazymy na maśle ok 7 min , studzimy .
Marchew szatkujemy na małych oczkach razem z cukinią .Natkę szatkujemy i dodajemy do mięsa ,razem z warzywami , grzybami i całość doprawiamy , powinno być dość wyraziste w smaku .
Na każdy liść wykładamy porcję farszu i zwijamy , układamy ciasno w garnku i zalewamy bulionem , bądż wodą , dusimy na maleńkim ogniu ok 1.5h
Ja podaję z sosem pomidorowym .
Z tej porcji wyszło mi 12 gołąbków , liście zostały jeszcze z kapusty :D
Komentarze
Prześlij komentarz