czwartek, 15 sierpnia 2013

Faszerowana czerwona papryka z peczakiem , mięsem ,ziołowym czosnkiem i pieczarkami z serem








Składniki:

 Kaszę gotujemy w 1 i 1/2 szkl osolonej  wody  ok 5 min ,po czym odstawiamy do całkowitego wchłonięcia wody .


 Mięso , ja miałam wieprzowe z szynki , kroimy na malutkie kawałki , mozna zmielić ,ale zmienia to smak potrawy .
Mieszam z papryką i solą i ziołami i wrzucam na olej z czosnku smażę , na dużym ogniu do lekkiego zrumieniania , następnie dodaję czosnek , pokrojony i pieczarki również pokrojone , ser z nich wypada , to nic nie szkodzi ,wszystko wrzucić i smazyć ok 20 min ,cały czas mieszając .






 Pparykę umyć , odciąć wierzchołki ok 1 cm i wydrążyć .
Mięsny farsz połaczyć z kaszą i napełniać papryki , przykryć i wstawić do piekarnika bądż na mały ogień na 1.5H  to ma sobie tylko lekko pyrkać ,aż będzie miękka papryka ;)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...