poniedziałek, 22 lipca 2013

Gołąbki mięsno -warzywne z czarnuszką





 Kapustę całą gotujemy w dużym garnku ok 40 min/ młodą /
Dobrze jest wcześniej wyciąć głąb , w tedy lepiej ciepło wchodzi do srodka .
Studzimy ją i oddzielamy listki kładąc je w zimnej wodzie by się zahartowały .
Mięso mielimy , doprawiamy solą i czarnuszką .
Cukinię ,marchew i cebulę obieramy i szatkujemy na małych oczkach .

 Gotowy farsz mięsno warzywny , mieszamy z suchym ryżem i nadziewamy nasze liscie , zwijając je jak krokiety i układamy ciasno w garnku .Gołąbki zalewamy pomidorami i jeszcze posypałam czarnuszką już nie mieloną , tylko w całośći dla lepszego smaku,skarpiamy także maggi przyprawą uniwersalną  .Dusimy ok 1h na małym ogniu .
Na koniec posypujemy koperkiem .Gotowe danie podajemy samo ,dekorując koperkiem ;)











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...