piątek, 19 lipca 2013

Ciasto z masą jogurtową i borówkami


Składniki:

Ciasto;
Jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem .
Mąkę łączymy z proszkiem .
Do ubitych jaja wlewamy delikatnie olej , następnie mleko , mąkę z proszkiem i wylewamy an foremkę ja piekłam na małej 25cm x18cm
Pieczemy ok 20 min w tem 180 st
Masa;
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i łączymy z jogurtem .
Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody i dodajemy do masy , wylewamy na upieczone ciasto .
Borówki;
Borówki z cukrem podgrzewamy na ogniu do puszczenia soku , potzrebujemy ok 0.5L więc jeśli trzeba dolewamy wody i dodajemy żelatynę .Chłodną galaretką polewamy ciasto .






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...